ЗДО №1, Сквирський ЗДО №1 ”Світанок”, Сквира
Київська область, Білоцерківський район

Батьківські збори з практичним психологом

З 11 по 14 листопада 2019 року у Сквирському ДНЗ №1 «Світанок» відбулися батьківські збори з участю практичного психолога Левчук С.С..

З батьками дітей старшого дошкільного віку розглядали питання впливу батьківських очікувань на особистісний розвиток дитини.

Хвалячи або лаючи, батьки щодня дають дитині зрозуміти, чи відповідає вона їхнім очікуванням чи ні. Це можна порівняти з чарівним дзеркалом, яке вони тримають перед дитиною. Що бачать діти в чарівному дзеркалі?

Саме це питання досліджували батьки під час заняття. В результаті активної роботи учасники дійшли висновку, що потрібно приймати реальну дитину. Завдяки цьому вона може пізнавати себе і залишатися самою собою. Все це дозволяє дитині знаходити стан гармонії і рівноваги.

З батьками дітей молодшого дошкільного віку говорили про те, як легко прожити кризу 3 років. Під час заняття учасники визначали потреби дітей цього віку, для чого дитина вередує і які батьківські помилки призводять до дитячих істерик. Шукали золоту середину між вседозволеністю і тотальною забороною всього.

В результаті батьки з’ясували для себе, що коли будуть враховані потреби малюка встановлені правила в сім’ї - він буде щасливий і спокійний.

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *