ЗДО №1, Сквирський ЗДО №1 ”Світанок”, Сквира
Київська область, Білоцерківський район

Впровадження елементів методик Шинічі Сузукі та Карла Орфа.

     07 листопада 2019р.в Сквирському ДНЗ №1 «Світанок» почав роботу гурток « Домісолька», з використанням та впровадженням елементів методик Шинічі Сузукі та Карла Орфа.

     Керівник гуртка: Костюк Наталія Миколаївна.

     Шинічі Сузукі, японський педагог та скрипаль. На прикладі навчання грі на скрипці розкрив принципи виховання таланту в цілому і зробив геніальне відкриття: кожна дитина може навчитися грати на музичному інструменті (або навчитися чомусь іншому) подібно до того, як вона вчиться розмовляти.

      Метод Сузукі має назву «Метод рідної мови», а вся система дитячого розвитку за методом називається «Виховання талантів».

      На думку педагога і скрипаля, всі ці речі дають результати не тільки під час навчання грі на музичному інструменті, але цей підхід працює також при навчанні математиці, мистецтву, поезії. По суті, це універсальний метод.

       Шинічі Сузукі зазначав: «Моя мета - зробити з малюка не музиканта, а добру, шляхетну людину. Полюбивши якісну музику, мої учні будуть прагнути до краси та гармонії у всіх сторонах життя».

       Німецький композитор Карл Орф розробив систему музичного виховання дітей, засновану на розвитку дитячої творчості. Створюючи свою музично-педагогічну концепцію, адресував її, перш за все, педагогам, що працюють з дітьми у сфері музичного виховання.

        Основним призначенням занять за системою Карла Орфа є залучення всіх дітей до музики незалежно від їх здібностей, розкутості індивідуально-творчих сил, розвиток природної музичності.

Фотоальбом

        

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *